Vi på Bockasjö Capital tycker om fjällen, och har investerat i en plats för den som uppskattar kombinationen av naturupplevelser och guldkant. Vi vill vara med och försköna fjällen med vackra timmerhus som har lång livstid och önskar sätta ett hållbart avtryck.

Vårt första projekt ”Högfjällsutsikten” som avyttrades 2021 hade en makalös placering med fjällvärlden några stavtag från dörren och på gångavstånd till Sälens mest exklusiva hotellanläggning med spa och White Guide-restauranger.

Under 2022 har tre nya tomter förvärvats som går under namnet ”Iskristallen”. Dessa tomter har nu projektutvecklats, ritningarna är klara och väsentlig infrastruktur och anslutningar tydliggjorts och bygglov erhållits. ”Iskristallen” är ännu ett samarbete med Fjällform AB och arkitekterna Björn och Jan Lindell.

Iskristallen 2 såldes 2023. Nedan kan du läsa mer om de andra "Iskristallerna", besöka deras respektive annonser eller ladda ner foldrar för dem:

Bild på gammalt hotell tidigare beläget nära stugan Fjällutsikten.
Människor åkandes på längdskidor tillsammans med en hund.

”Du tar ett djupt andetag och känner ett sting av kyla. Naturen bjuder in dig och dagen är din.”

Arkitektens tankar

Björn Lindell, Arkitekt MSA, arkitekt på Fjällform Arkitektur, delar med sig av sina tankar.

Hur samspelar platsen och huset?
Huset är ritat för att möta naturens krafter och ta tillvara på den enastående utsikten. Ambitionen är att du ska känna dig fri och samtidigt omfamnas av husets värme. Det här är en plats för upplevelser och gemenskap med generösa ytor att umgås på, och bekväma rum att dra sig tillbaka till.

På vilket sätt plockas naturen upp i arkitekturen?
Naturen syns i färgskalan och genom materialvalen i form av närproducerat handbilat timmer och naturskiffer. Gröna naturtak kombineras med planktak och de murade eldstäderna sprider värme och ger karaktär. På fjället åldras materialen varsamt och blir bara vackrare med tiden.

Situationsplan

Situationsplan över stugan Fjällutsikten.
Översiktskarta av stugan Fjällutsiktens placering.
Vinterlandskap med snötäckta träd och buskar.