House of Knowledge
– en kvalitetsstämpel

Med tillskottet av Plensas mästerverk ”House of Knowledge” 2014 har nu Borås den främsta samtida skulptursamlingen i Sverige.

För oss känns det viktigt att få möjligheten att bidra med ett storverk till Borås framskjutna position som konst- och skulpturstad. Vi vill vara med och kvalitetsstämpla Borås Stad och där är högskolan en stor del. Det finns givetvis många sätt att göra det på, men det här kan vara ett bidrag. Skulpturen utstrålar kompetens, kvalité, design och en internationell känsla, vilket ligger helt i linje med Högskolan i Borås.

House of Knowledge är en över 8 meter hög skulptur uppbyggd av virvlande bokstäver i form av en sittande människofigur designad av den spanska konstnären Jaume Plensa. Katalanske Plensa är ett världsnamn inom skulpturkonsten och har bland annat installerat marmorskulpturen Laura i New York, videoskulpturen Crown Fountain i Chicago och verket Awilda i Salzburg.

Skulpturen är placerad vid entrén till Textile Fashion Center, på högskolans campus. House of Knowledge är en donation gjord av Joakim Hedin och Paul Frankenius samt Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Närbild av konstverket House of Knowledge föreställande bokstaven B.

Läs mer om våra andra filantropiska engagemang