Sjöräddningssällskapet
– tillsammans räddar vi liv!

Joakim Hedin beslutade hösten 2022 att skänka en ny båt i klassen ”Hallberg Rassy” till Svenska Sjöräddningssällskapet (SSRS) för placering i Fjällbacka utifrån SSRS behov och önskemål.

- När jag bestämde mig för att donera en ny båt till SSRS med placering i Fjällbacka så gjorde jag det av flera anledningar. SSRS verksamhet är viktig och betydelsefull för oss som älskar havet. Deras verksamhet bygger på medlemsavgifter, gåvor och donationer. Att stötta och hjälpa Sjöräddningssällskapet ligger mig varmt om hjärtat, känns angeläget och de gör verkligen skillnad!

”Hallberg Rassy”-klassen är en 15-meters räddningsbåt något bättre anpassad till de tuffa förhållanden som är utanför Fjällbacka och den omgivande skärgårdsmiljön. Båten byggs i sandwichkomposit som ger lång hållbarhet, mycket hög hållfasthet och styrka. 

Med en båt i denna storlek, placerad i Fjällbacka, sträcker sig det möjliga operationsområdet hela vägen ut i Skagerrak och bort mot sydspetsen av Norge om det behövs.

Räddningsstationen i Fjällbacka var första räddningsenhet på plats 1990 när Scandinavian Star brann och om ett liknande scenario skulle ske i närområdet har ”Hallberg Rassy”-klassen förmåga och kapacitet för att ta ombord upp till 150 personer åt gången vid en räddningsinsats. 

Båten som Joakim valt att donera började byggas i inledningen av 2023 och sjösattes 29 februari 2024, vid Djupviks Varv på Tjörn. Båten kommer utgå från Fjällbacka när den tas i drift sommaren 2024

Joakim Hedin skakar hand med Cia Sjöstedt, VD på sjöräddningssällskapet.

Cia Sjöstedt, Sjöräddningssällskapets VD, mottager gåvoutfästelsen för en ny räddningsbåt från Joakim Hedin, Okt 2022

Läs mer om våra andra filantropiska engagemang